Skip to main content

axa small                                                       

alheembouw small

Wat heb je nodig om hockey te spelen?

Om hockey te spelen heb je natuurlijk aangepaste kledij en materiaal nodig. Hieronder een overzicht.


Sportkledij

Tijdens de trainingen is gewone sportkledij voldoende. Wedstrijden worden gespeeld in de officiële wedstrijdkledij. Echter, voor starters, onervaren spelers, zijn wedstrijden de eerste weken of maanden nog niet direct aan de orde, dus daarmee kan je dan nog even wachten.


Hockeystick (noodzakelijk*)
Hockeysticks, we spreken hier enkel over outdoor-veldhockeysticks, bestaan in zowat alle maten en kleuren, in hout en kunststof. Er is geen onderscheid tussen rechts- en linkshandigen
Belangrijk is de lengte van de stick. Voor kinderen en jeugd vanaf 5 tot 10 jaar geldt algemeen de regel dat een stick gemeten van op de grond min of meer tot aan de navel komt.
Laat je alvast niet te veel afleiden het carbongehalte en door de verschillende soorten kromming... dit aspect is pas zinvol vanaf ongeveer de leeftijd rond 14 jaar, wanneer het duidelijk is op welke positie je best speelt en wanneer competitie belangrijker wordt.
Richtprijs sticks jeugd: vanaf 40,- euro, ouder: vanaf 90,- euro
*Als je eens wil komen proeven en oefenen tijdens onze trainingsmomenten, dan lenen we je graag een geschikte hockeystick. Ook voor starters kan er bij aanvang gespeeld worden met sticks van de club.


Gebitsbescherming (noodzakelijk)
Gebitsbescherming of kortweg 'bit' is noodzakelijk en simpelweg verplicht. Een bit moet op maat van de speler gekocht en daarna zelf gevormd worden. Een bit is dus persoonlijk. De club schrijft voor dat er nooit gespeeld mag worden zonder bit, ook op training. Bits moeten steeds op de juiste plaats in de mond gehouden worden.
Richtprijs: vanaf 15,- euro


Beenbescherming (noodzakelijk)
Een set degelijke beenbeschermers op jouw maat is noodzakelijk. Koop ze zeker niet te groot en kijk na of ze voldoende enkelbescherming bieden. In sommige gevallen voldoen ook voetbal-beenbeschermers. Ook hier schrijft de club voor dat er nooit gespeeld mag worden zonder beenbescherming, ook op training.
Richtprijs: vanaf 15,- euro


Schoenen
Hockey spelen we op kunstgras. Daarom zijn stevige en geprofileerde sportschoenen noodzakelijk. Speciale hockeyschoenen zijn dus niet direct nodig maar met gewone sportschoenen met platte of gladde zool kan je glijden op het kunstgras en dat is gevaarlijk.
Richtprijs schoenen jeugd: vanaf 45,- euro, ouder: vanaf 80,- euro


Bal (optioneel)
Een bal hoef je niet aan te kopen, hetzij om thuis in de tuin wat te oefenen. Let wel op, de bal is keihard!