Skip to main content

axa small                                                       

alheembouw small

VACATURE: Penningmeester

HCPA is op zoek naar een "Penningmeester". Iets voor jou? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Penningmeester, lid van Raad van Bestuur, is verantwoordelijk voor het beheer van de financiële activiteiten van de club. Deze functie omvat taken zoals het bijhouden van financiële administratie, het opstellen en bewaken van het budget, het innen van contributies en andere inkomsten, het betalen van rekeningen en uitgaven, en het rapporteren van de financiële status aan het bestuur en de leden. De Penningmeester werkt nauw samen met ons boekhoudingskantoor. Dit kantoor doet de verwerking van de facturen voor de BTW aangifte en stelt de balans op. De Penningmeester speelt een cruciale rol in het waarborgen van een gezonde financiële situatie van de club en het zorgen voor transparantie en verantwoording met betrekking tot financiële aangelegenheden.


Enkele belangrijke eigenschappen en vaardigheden die gewaardeerd worden in de functie van een bestuurslid:

  1. Passie voor de sport: Een bestuurslid moet een sterke affiniteit hebben met de sport en gepassioneerd zijn over de ontwikkeling en groei van de sportclub.
  2. Leiderschap: Bestuursleden moeten in staat zijn om leiderschap te tonen en het vermogen hebben om anderen te motiveren en te inspireren. Ze moeten in staat zijn om visie en doelstellingen te formuleren en deze effectief te communiceren naar andere clubleden.
  3. Organisatorische vaardigheden: Het bestuur is verantwoordelijk voor het beheer van de club en het nemen van beslissingen. Daarom is het belangrijk dat bestuursleden goede organisatorische vaardigheden hebben, zoals plannen, prioriteiten stellen en efficiënt taken kunnen delegeren.
  4. Communicatieve vaardigheden: Bestuursleden moeten effectieve communicators zijn. Ze moeten in staat zijn om duidelijk en respectvol te communiceren met andere bestuursleden, trainers, spelers, ouders en andere belanghebbenden binnen en buiten de club.
  5. Financieel inzicht: Een goed begrip van financiën en budgettering is belangrijk om de financiële stabiliteit van de club te waarborgen. Bestuursleden moeten in staat zijn om budgetten op te stellen, financiële rapporten te analyseren en verantwoorde beslissingen te nemen op financieel gebied.
  6. Teamwork: Het bestuur werkt als een team en bestuursleden moeten goed kunnen samenwerken en samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Het vermogen om effectief te luisteren, constructieve feedback te geven en compromissen te sluiten, is essentieel.
  7. Juridisch en ethisch bewustzijn: Bestuursleden moeten zich bewust zijn van de juridische en ethische verantwoordelijkheden die gepaard gaan met hun rol. Ze moeten de wet- en regelgeving begrijpen die van toepassing is op de sportclub en ervoor zorgen dat de club op een ethische en verantwoorde manier wordt beheerd.