Update

De Corona crisis heeft ons allemaal in haar greep. We vrezen dat in navolging van het voetbal het hockeyseizoen wel eens definitief gestaakt kan worden.
Hieronder de informatie die we van de stad Aalst kregen:

Vrijdag 27 maart 2020 kwam de Veiligheidsraad opnieuw samen omtrent de maatregelen tegen het coronavirus. Alle bestaande maatregelen tegen het coronavirus werden daarbij verlengd tot en met 19 april 2020. Op maandag 30 maart 2020 kwam ook de veiligheidscel van de Stad Aalst opnieuw samen en nam enkele beslissingen aan de hand van de adviezen van de Veiligheidsraad.

Concreet werd daar voor onze sportclubs het volgende beslist:

  • Alle evenementen en dus ook sportevenementen ( sportdagen, wedstrijden, meetings, teambuilding,… ) worden tot en met zondag 17 mei 2020
  • Alle sportinfrastructuur en het stedelijk zwembad blijven gesloten tot en met zondag 17 mei 2020.
  • Het sportaanbod van Aalst Sport wordt geannuleerd tot en met 17 mei 2020.
  • Er mag geen sportclubwerking zijn tot en met 17 mei 2020.

In afwachting van een definitieve beslissing van de hockeybond, gaan we alvast proactief aan de slag. Een seizoen met zoveel verandering kunnen we niet op deze manier laten eindigen.

We onderzoeken de volgende initiatieven:

  • Een HCPA familietornooi in het laatste weekend van juni.
  • Een minicompetitie met nabij geleden clubs tijdens in de weken na 17 mei.
  • Selectietrainingen voor Heren1 en de huidige U10.
  • Oefenwedstrijden voor onze bovenbouw ploegen.

Details rond deze initiatieven zullen de managers ontvangen via de sportieve cel.

De puzzel van de ploegindelingen voor volgend seizoen is volop aan de gang. Op de doos staat “300 pieces” maar op de doos staat geen afbeelding van het eindresultaat. Met onze selectiecriteria zijn we al flink opgeschoten, het kader ligt er al volledig maar er zijn nog heel wat stukjes die een plek zoeken in het geheel. We hebben onszelf een deadline opgelegd om voor 17 mei de ploegen bekend te maken met uitzondering van de kern Heren1 en mogelijks ook de kern van de U11. Voor onze U11 staan we toch voor een moeilijke opgave waarbij we onze ambitie van transparant selecteren willen waarmaken. Het wegvallen van weken aan evaluatiemomenten en wedstrijden heeft ons alvast niet geholpen…

In deze ‘vreemde’ periode hebben we ook de tijd gevonden om het dossier van het nieuwe veld in Nieuwerkerken verder op punt te stellen. Het bestuur en SportAG hebben er al enkele constructieve vergaderingen opzitten. De realisatie wordt steeds concreter en we hopen in de loop van volgend seizoen te kunnen uitpakken met een datum van oplevering.

Tot slot toch nog even de aandacht vestigen op onze nieuwe Instagram pagina. Als we dan toch weken moeten thuiszitten kunnen we even goed er het beste van maken. We uploaden filmpjes van leden, we dagen elkaar uit en proberen oefeningen te voorzien die thuis kunnen uitgevoerd worden. Geen betere manier om te groeien in je technische ontwikkeling dan thuis elke dag te oefenen! We zien ook veel mama’s en papa’s opdraven, die kunnen hun puntgave techniek dan ineens showen op ons familietornooi.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar …en hopelijk tot gauw,

HCPA crew

www.hockeyaalst.be  
www.facebook.com/HockeyClubPatriaAalst 
www.instagram.com/hockey_club_patria_aalst 

 

Afdrukken E-mail

Logo Merit Capital
Logo Axa
Logo Alheembouw

Logo Swagelok Footer
Logo Gosport Footer
Logo Tk Footer
Logo Sponsor Sidebar
Asekura Zwart