COVID19 virus (Corona)

Beste leden,

Onderstaand schrijven hebben we mogen ontvangen via de KBHB (Koninklijke Belgische Hockey Bond), VHL (Vlaamse Hockey Liga) en LFH (La Ligue Francophone de Hockey) en wensen we te delen met jullie.

Met vriendelijke groeten,

HCP Aalst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
COVID19 virus (Corona)
Naar aanleiding van de uitbraak van het COVID19 virus, en het feit dat er nu ook meer besmettingshaarden worden vastgesteld in de ons omringende landen, meer speciaal in Italië (noorden), een populaire bestemming voor Belgische wintersporttoeristen, krijgen de KBHB, de VHL en LFH vragen van clubs over wat te doen na de Krokusvakantie.
De Federatie houdt ‘de vinger aan de pols’ van de situatie en probeert zo goed mogelijk de adviezen te volgen die door de bevoegde overheidsinstanties worden uitgestuurd. Daarnaast willen wij u als clubbestuurder aansporen om uw gezond verstand te gebruiken in de communicatie met uw leden.
Er is geen reden tot paniek, wel reden om verstandig om te gaan met de sociale- en sportcontacten.
Wij stellen voor dat de clubs en hun bestuursleden vooral aandringen dat leden die na de Krokusvakantie terugkomen uit regio’s waar gevallen van Corona-besmettingen zijn vastgesteld en/of zekerheid wensen, zich laten testen door hun huisarts. Zeker in deze periode van het jaar, waarin ook de ‘reguliere’ griep veel voorkomt, en gezien de incubatietijd van +/- 2 weken die bij het Corona virus is vastgesteld, geniet het aanbeveling om niet rond te blijven lopen met eventuele verkoudheidsymptomen, maar er onmiddellijk wat aan te doen (lees: naar de dokter gaan).
Daarnaast geeft het Ministerie van Volksgezondheid ook de raad om vaak handen te wassen, genoeg afstand te bewaren van verkouden medemensen, op te passen met hoesten en niezen (liefst niet in/achter je hand, maar in de plooi van je elleboog), papieren zakdoeken te gebruiken en die verantwoord weg te gooien.
Wij zullen u op de hoogte blijven houden van de evolutie van de situatie. Wij wensen iedereen een gezonde herstart van de wedstrijden en gezellige clubactiviteiten na de vakantie!
Voor meer vragen en info kunt u terecht op de website van het Ministerie van Volksgezondheid www.info-coronavirus.be .

Namens de KBHB, VHL en LFH

Serge Pilet KBHB/ARBH
Christophe Van Dessel CEO VHL
Dominique Coulon CEO LFH

Afdrukken E-mail

Logo Merit Capital
Logo Axa
Logo Alheembouw

Logo Swagelok Footer
Logo Gosport Footer
Logo Tk Footer
Logo Sponsor Sidebar
Asekura Zwart