Skip to main content

axa small                                                       

alheembouw small

Krachtlijnen seizoen 2017-2018 en volgende...

Seizoen 2016-2017 was (is) een goed seizoen. Het volgende moet 'merkbaar' beter.
In het vooruitzicht van seizoen 2017-2018 en volgende, willen we hier reeds enkele krachtlijnen vanuit het bestuur meegeven. Samen vormen ze een ruim project waaraan nu reeds hard en concreet wordt gewerkt. We lichten een kleine tip van de sluier...

 

Op organisatorisch vlak

In dit eerste seizoen met nieuwe sponsors onder onze nieuwe voorzitter, Christophe Bossut, verwelkomden we ook de nieuwe penningmeester, Koen Porré, alsook het engagement van Bart Van Den Steen als arbitrageverantwoordelijke. Deze laatste in zijn moeilijke opdracht onmiddellijk geconfronteerd met nieuwe richtlijnen terzake vanuit de Bond. Het bestuur en de omkadering zijn bij deze beide verstevigd, verruimd en klaar voor komende uitdagingen.

Op sportief vlak

De sportieve verantwoordelijkheid binnen het bestuur wordt uitgebreid van 1 naar 3 personen. Reeds sinds begin april is deze nieuwe formatie; bestaande uit Ludovic Creemers, Luka Goffaerts en Paul D'hoore, na grondige analyse gestart met een ambitieus structureel totaalplan mbt. het sportieve luik van onze club. Een doelgerichte langetermijnvisie met meerdere parallele acties.

Trainers
Momenteel word het trainerskorps geëvalueerd en ook uitgebreid om op korte termijn te worden bestendigd. We zijn ons zeer bewust van de nood aan kwaliteit en de bewaking ervan. Ook tov. externe input houden we pro-actief een vinger aan de pols.

Spelers
De vorming en vordering van onze spelers blijft cruciaal centraal. Een doelensysteem staat actueel in de steigers. Elke jeugdspeler zal minstens tweemaal per seizoen worden getoetst aan vooraf gestelde doelen (op technisch, fysisch en tactisch vlak), specifiek toegespitst per leeftijdscategorie. De algemene opvolging van alle ploegen vanuit het bestuur wordt geconcretiseerd.

Communicatie en interactie
Een essentiële factor in het goed functioneren van de teams, is ondermeer de communicatie tussen alle geledingen van en betrokkenen rond de teams en het pro-actief informeren vanuit het bestuur. Een ruim informatiepakket wordt samengesteld en zal beschikbaar worden gesteld, wederom per leeftijdscategorie. Bijkomende acties om die totale cohesie in een team en tussen teams onderling aan te moedigen staan in de steigers...

Op sociaal vlak

Herinner u onze Season Kick-Off, de Dames en Heren-fuif, de Causerie met dr. Ernst Rietzschel vanuit het HCPA Business Network en vooral de smakelijke upgrade van het Eetfestijn...?!
De nieuwe weg die werd ingeslaan op sociaal vlak willen wij vervolgen met nog hogere en ruimere ambities. Zo onder andere een grotere aanmoediging tot en ondersteuning van initiatieven op teamniveau.

En wat met de accommodatie?

We bewandelen en analyseren, kort op de bal, verschillende pistes in de zoektocht naar een HCPA accommodatie in eigen beheer, een eigen veld. Dit gebeurt sinds dit seizoen vanuit het bestuur op een meer gestructureerde en nadrukkelijkere wijze en het gezegde dat de aanhouder wint, sterkt ons in het idee dat de bal plots snel kan rollen!

 

Deze aangehaalde elementen kunnen niet zomaar als losstaand worden beschouwd. In een hockeyvereniging als de onze zijn deze allen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk vlak raakt het ander en samen vormen ze het mooie verhaal, het succes van HCPA.

Wij als bestuur, hopen dan ook dat uit bovenstaande, de spreekwoordelijke tip van de sluier, de onverdroten inzet en het krachtdadig engagement om met hart en ziel 'steeds beter te doen' mag blijken.
Dit alles, met het volle besef dat de daden moeten volgen en het vertrouwen van onze leden berust in het 'zien' en 'voelen' van het positieve effect ervan.

Als laatste nog de oproep dat elk bijkomend constructief engagement welkom is en blijft. 

 

Dank

bestuur HCPA